Voice Cyprus News
FeaturedExclusive InterviewExclusive News

Πιέρος Κάρουλλας «Το Βολτ επιδιώκει να φέρει στην κυπριακή πολιτική σκηνή μια νέα πολιτική κουλτούρα»


 

Ο Πιέρος Κάρουλλας, Εκπρόσωπος Τύπου του Βολτ Κύπρου, αναφέρει πως το Βολτ Κύπρου θα φέρει μια νέα πολιτική κουλτούρα στην πολιτική σκηνή της Κύπρου.

Αναφέρει πως η πολιτική ατζέντα του κόμματος δίνει βάρος στους πολιτικούς άξονες του Κυπριακού, της Οικονομίας, της Κοινωνίας, της Εκπαίδευσης και της Υγείας.

Για το Κυπριακό αναφέρει ότι «το κόμμα θα εργαστεί για την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων», στηρίζοντας την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως την μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Επίσης, δηλώνει πως το Βολτ είναι έτοιμο να κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές.

Με αφορμή την ίδρυση του Βολτ Κύπρου συζητήσαμε για τους βασικούς στόχους του κόμματος, την ατζέντα του, το Κυπριακό, την Οικονομία και τις επερχόμενες εκλογές, με τον Πιέρο Κάρουλλα, Εκπρόσωπο Τύπου του Βολτ Κύπρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Voice International.

Ερώτηση: Τις τελευταίες δεκαετίες γίναμε μάρτυρες στην εμφάνιση πολλών κομμάτων στην πολιτική σκηνή. Τι το καινούριο επιδιώκει να φέρει το Βολτ Κύπρου;

Πιέρος: Το Βολτ επιδιώκει να φέρει στην κυπριακή πολιτική σκηνή μια νέα πολιτική κουλτούρα, βασισμένη στις αρχές της διαφάνειας, της συμμετοχής και της υπευθυνότητας. Πιστεύουμε ότι η πολιτική πρέπει να είναι προσιτή σε όλους τους πολίτες και να υπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Ειδικότερα, το Βολτ έχει ως βασικούς στόχους:
• Να σταθεί εμπόδιο στην άνοδο του συντηρητισμού, της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού.
• Να συμβάλει στην προσπάθεια για επίτευξη λύσης του Κυπριακού και να διευρύνει τη διακοινοτική συνεργασία
• Να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση, μέσω της άμεσης δημοκρατίας και της ηλεκτρονικής δημοκρατίας.
• Να προωθήσει την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση.
• Να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ερώτηση: Ποιοι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική σας ατζέντα;
Πιέρος: Οι βασικοί άξονες της πολιτικής ατζέντας του Βολτ Κύπρου είναι οι εξής:
• Κυπριακό: Πιστεύουμε ότι η μόνη λύση στο Κυπριακό είναι η επανένωση της χώρας, με βάση την αρχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με Πολιτική Ισότητα. Το κόμμα θα εργαστεί για την προώθηση μιας λύσης που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων, θα τερματίζει την κατοχή και θα απαλλαγεί από εγγυήσεις και στρατιωτικές δυνάμεις τρίτων χωρών.

• Οικονομία: Το Βολτ θα προωθήσει πολιτικές για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης, την προώθηση της καινοτομίας και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

• Κοινωνία: Το Βολτ πιστεύει ότι η κυπριακή κοινωνία πρέπει να είναι ανοιχτή, δημοκρατική και συμπεριληπτική. Το κόμμα θα προωθήσει πολιτικές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

• Εκπαίδευση: Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι το θεμέλιο για μια καλύτερη κοινωνία. Το κόμμα θα προωθήσει πολιτικές για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την προσβασιμότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης. Γενική θέση μας είναι ο πλήρης διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, ειδικά στα θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης.

• Υγεία: Το Βολτ πιστεύει ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων των πολιτών. Το κόμμα θα προωθήσει πολιτικές για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ερώτηση: Στο θέμα του Κυπριακού. Ολοένα και περισσότερες πολιτικές δυνάμεις αποκλίνουν από την συμφωνημένη βάση και πλαίσιο λύσης, ενώ η διχοτόμηση εδραιώνεται. Ποια η στάση του Βολτ Κύπρου;
Πιέρος: Το Βολτ πιστεύει ότι η μόνη λύση στο Κυπριακό είναι η επανένωση της χώρας, με βάση την αρχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) με Πολιτική Ισότητα, όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Το κόμμα θα εργαστεί για την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων.
Απορρίπτουμε τις απόπειρες δημιουργίας δύο κρατών στην Κύπρο, καθώς θεωρεί ότι αυτές θα οδηγήσουν σε μια μόνιμη διαίρεση της χώρας. Πιστεύουμε ότι η ΔΔΟ είναι η μόνη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία για όλους τους Κύπριους. Είναι επίσης πεποίθηση μας ότι η ψευδαίσθηση της σταθερότητας με το status quo είναι επικίνδυνη για την Κύπρο και το λαό της.

Ερώτηση: Η οικονομία αναντίλεκτα βρίσκεται αδιάλειπτα στον δημόσιο διάλογο. Ποιες προτάσεις θα φέρει το Βολτ για μια βιώσιμη οικονομία;
Πιέρος: Το Βολτ πιστεύει ότι η κυπριακή οικονομία πρέπει να βασίζεται σε βιώσιμες αρχές, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα των ευκαιριών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το κόμμα θα προωθήσει τις ακόλουθες πολιτικές:
• Ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης: Το Βολτ θα επενδύσει στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην ενεργειακή εξοικονόμηση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το κόμμα θα προωθήσει επίσης την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

• Προώθηση της καινοτομίας: Το Βολτ θα επενδύσει στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Το κόμμα πιστεύει ότι η καινοτομία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας.

• Δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας: Το Βολτ θα προωθήσει πολιτικές για τη στήριξη των εργαζομένων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το κόμμα πιστεύει ότι η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ερώτηση: Ποιο το σκεπτικό του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές του 2024; Να αναμένουμε πιθανές συνεργασίες;
Πιέρος: Το Βολτ θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές του 2024, με στόχο να εκπροσωπήσει τις αξίες της διαφάνειας, της συμμετοχής και της υπευθυνότητας στη κυπριακή πολιτική σκηνή.
Στόχος μας είναι το ψηφοδέλτιο να αντικατοπτρίζει όσο το περισσότερο δυνατό τον χαρακτήρα του κόμματος μας. Είμαστε ένα κόμμα που θέτει την ισότητα και τα δικαιώματα ως προτεραιότητα και αυτό φαίνεται και στις δομές μας αλλά θα φανεί και στο ψηφοδέλτιο μας.
Πιστεύουμε ότι η κυπριακή κοινωνία χρειάζεται μια νέα πολιτική κουλτούρα, που θα βασίζεται στη συμμετοχή των πολιτών και στην υπηρέτηση των συμφερόντων τους. Το Βολτ Κύπρου είναι αποφασισμένο να συμβάλει σε αυτή την αλλαγή.

Kallis Antounas-Voice International 2023

Related Posts
South Cyprus Night-Pharmacies (5th July 2024)

Overnight Pharmacies on Friday, July 5th, 2024 NICOSIA Christoforou-Papaprodromou Vera Ifigenias 59, Acropoli 22210303 22491165 Gianni Alexandra 3 Archancelou avenue Read more

North Cyprus Night-Pharmacies (5th July 2024)

The list of pharmacies on night duty in North Cyprus is as follows; LEFKOŞA (NICOSIA) DISTRICT APAYDIN PHARMACY (0392) 227 Read more


Related posts

Christodoulides “We are not in a position to accept any more Syrian refugees”

CNA

Environmental deficiencies throughout North Cyprus

Voice Cyprus News

22 year old injured in head-on crash!

Voice Cyprus News

Night-Pharmacies (29th March 2024)

Voice Cyprus News

Illegal immigrant to serve prison sentence

100,000 set to face disruptions as security staff strike at German airports

Voice Cyprus News