Voice Cyprus News
Exclusive InterviewFeatured

Παζαράκι Βιβλίου στην Λάρνακα


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε Παζαράκι Βιβλίου στην Λάρνακα. Το παζαράκι διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.
Τοπικά βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και συγγραφείς συμμετείχαν στο παζαράκι.
«Τέτοιες δράσεις συμβάλουν στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, φέρνουν μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στο βιβλίο και στους επαγγελματίες του χώρου, ενώ ταυτόχρονα δίνουν και μια νέα πνοή στους ανοικτούς χώρους της πόλης μας και στο εμπορικό της κέντρο. Ευελπιστούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών και της συνεργασίας μας με πολλαπλά οφέλη για όλους. Απευθύνουμε κι εμείς κάλεσμα στον κόσμο, ιδιαίτερα ενόψει των γιορτών, να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης μας αλλά και το βιβλίο και τους ανθρώπους του που δίνουν το δικό τους αγώνα στην πόλη και επαρχία μας.», δήλωσε στο ο Χρυσόστομος Μωυσέως, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου Περιδιάβαση, που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Ο Κωνσταντίνος Λαγού, μέλος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου εξήγησε τους στόχους της εκδήλωσης.
Δήλωσε ότι «οι στόχοι της εκδήλωσης αυτής είναι δυο. Το πρώτο είναι να δοθεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο στον κόσμο να κατέβει κάτω στο εμπορικό κέντρο της πόλης και να κάνει την βόλτα και τα ψώνια του στην καρδιά της πόλης. Ο δεύτερος στόχος είναι τα βιβλία να μπουν στην πρώτη γραμμή, να τα γνωρίσουν οι πιο μικρές ηλικίες στις οποίες δυστυχώς δεν είναι τόσο διαδεδομένα, αλλά και για να τα ξαναθυμηθούν οι πιο μεγάλες ηλικίες που τείνουν να τα ξεχάσουν.»

Ποιος ο σκοπός ίδρυσης του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου;
Ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, είναι ένας από τους συνδέσμους της ΠΟΒΕΚ στην επαρχία της Λάρνακας και δραστηριοποιείται επι σειρά ετών. Σκοπός του συνδέσμου είναι να οργανώνει και να ενημερώνει τα μέλη του για θέματα που έχουν να κάνουν με το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης της Λάρνακας. Στα πλαίσια αυτά, διοργανώνει και κάποιες δικές του δραστηριότητες, όπως το πρόσφατο παζαράκι βιβλίου στην Πλατεία Ερμού.

Ποιες δράσεις και πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος;
Ο σύνδεσμος είναι σε επαφή με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, όπως το Δημαρχείο και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου για την συζήτηση θεμάτων που αφορούν το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο.
Μια από τις δράσεις που ακολουθούν είναι η διοργάνωση διαγωνισμού Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας από τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, σε συνεννόηση με την επιτροπή του Λάρνακα 2030. Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αισθητικής που απορρέει από μια βόλτα στα καταστήματα στο κέντρο της Λάρνακας, οι καταστηματάρχες θα στολίσουν τις βιτρίνες τους Χριστουγεννιάτικα για όλο το Δεκέμβρη, για να προσφέρουν μια βελτιωμένη εικόνα στους επισκέπτες.
Επίσης, μέσα στον Ιανουάριο προγραμματίζεται από το σύνδεσμο η συλλογή τροφίμων και η παράδοση τους στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης για δεύτερη φορά, αφιερωμένο στην μνήμη του πρώην προέδρου του Συνδέσμου, Άκη Σταύρου. Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται από δύο σημεία στις οδούς Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να περάσουν με το αυτοκίνητο τους -σαν drive through- και να αφήσουν τα τρόφιμα τους στα σημεία συλλογής.

Πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά το παζαράκι βιβλίου. Ποιος ο στόχος του;
Ο στόχοι της εκδήλωσης αυτής είναι δυο. Το πρώτο είναι να δοθεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο στον κόσμο να κατέβει κάτω στο εμπορικό κέντρο της πόλης και να κάνει την βόλτα και τα ψώνια του στην καρδιά της πόλης. Ο δεύτερος στόχος είναι τα βιβλία να μπουν στην πρώτη γραμμή, να τα γνωρίσουν οι πιο μικρές ηλικίες στις οποίες δυστυχώς δεν είναι τόσο διαδεδομένα, αλλά και για να τα ξαναθυμηθούν οι πιο μεγάλες ηλικίες που τείνουν να τα ξεχάσουν.

«Τα βιβλία είναι μια μοναδική και φορητή μαγεία», δήλωνε ο Αμερικανός συγγραφέας Στήβεν Κίνγκ. Θα λέγατε ότι η εκδήλωση αυτή θα αποκαλύψει αυτή την μαγεία στους παρευρισκόμενους;

Θεωρώ πως το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν αρκετά ικανοποιητικό μιας και τα βιβλία που ήταν διαθέσιμα κάλυψαν πολλές κατηγορίες όπως Παιδικά, Χριστουγεννιάτικα, Κλασσικά Μυθιστορήματα και νουβέλες, Ιστορικά, Πολιτικά, Φιλοσοφικά και πολλά άλλα. Υπήρχαν επίσης και ξενόγλωσσα βιβλία, με αποκορύφωμα την παρουσία μικρού Βουλγάρικου βιβλιοπωλείου στο χώρο. Στο φετινό παζαράκι βιβλίου είχαμε την τύχη να έχουμε τα βιβλιοπωλεία Περιδιάβαση και Academic και τους εκδοτικούς οίκους Αλμύρα και Ανώνυμο οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης, ευχαριστούμε για την παρουσία τους τους Κύπριους συγγραφείς Αντώνη Ζαρίντα, Χριστόφορο Χριστοφόρου και Γιάννα Κώστα, που παρευρέθηκαν και συζήτησαν με τον κόσμο.

Kallis Antounas-Voice International 2023


Related posts

Weather forecast (27th December 2023)

Voice İnternational

İzel Seylani «Κάνουμε ένα καλύτερο μέλλον μέσω του θεάτρου και παλεύουμε για να το πραγματοποιήσουμε»

Kallis Antounas

Clocks to go back an hour this Sunday

Voice İnternational

Support for EL-SEN is growing!

Daily currency exchange rates (April 10, 2023)

Voice İnternational

Daily currency exchange rates (March 21 2024)