Voice Cyprus News
CyprusExclusive InterviewExclusive NewsFeatured

Έκθεση Φωτογραφίας «Τα πρόσωπα της Κύπρου»


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Chateau Status στη Λευκωσία, η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Πρόσωπα της Κύπρου». Η έκθεση αποτελεί την τελετή βράβευσης των νικητών του 5ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας, που διοργάνωσαν η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και το ΑΚΕΛ.


Στην τελετή βράβευσης απεύθυναν χαιρετισμό οι Στέφανος Στεφάνου, ΓΓ του ΑΚΕΛ και οι Ευρωβουλευτές τους ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου και Niazi Kızılyürek.


Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε στο Voice International ότι «ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας που γίνεται, έχει καταστεί θεσμός. Ένας από τους λίγους δικοινοτικούς θεσμούς που υπάρχουν στην Κύπρο, ο οποίος αγκαλιάζεται με πάρα πολύ ενθουσιασμό και με ψηλή συμμετοχή από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΑΚΕΛ και των δύο Ευρωβουλευτών του κόμματος, του Γιώργου Γεωργίου και του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και πάντοτε τα θέματα προβάλουν είτε την κοινή παράδοση και πολιτισμό, την κοινή ζωή ή την διάθεση, την θέληση, την προσπάθεια για να λυθεί το Κυπριακό και να επανενωθεί η Κύπρος. Και ο φετινός διαγωνισμός που είχε επίσης ψηλή συμμετοχή έχει αυτό το στόχο.


Την ίδια ώρα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Niazi Kızılyürek δήλωσε στο Voice ότι «η εκδήλωση σήμερα για τα πρόσωπα από κάθε άποψη είναι συγκλονιστική. Όπως είπα και στην ομιλία μου, το πρόσωπο του άλλου όταν το κοιτάς δεν μπορείς να είσαι εχθρός. Οι εθνικιστές, αυτοί που καλλιεργούν εθνικιστικές προκαταλήψεις συχνά δεν βλέπουν το πρόσωπο του άλλου. Φοβούνται! Γιατί ο “άλλος” πρέπει να μείνει ως εχθρός, πρέπει να μείνει απρόσωπος, πρέπει να μείνει μια αφηρημένη ιδέα. Όταν βλέπεις τον άλλο ξεκινά η επικοινωνία. Απόψε είδαμε τα πορτραίτα των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων-Τουρκυπρίων και καλλιεργήθηκε αυτό το αίσθημα του “ανήκω” στο σύνολο αυτό. Ήταν καταπληκτική εκδήλωση και έχει αυτή την σημασία που σας λέω τώρα.»


Μετά την βράβευση των 12 νικητών, των οποίων οι φωτογραφίες κοσμούν το ημερολόγιο που εξέδωσε η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το ΑΚΕΛ και αντιστοιχούν σε κάθε μήνα του ημερολογίου για το 2024, η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τους Γιώργο Καλογήρου και Oya Akin, Κύπριους καλλιτέχνη και ηθοποιό αντίστοιχα, με ποιήματα του Κύπριου ποιητή Fikret Demirağ, από την συλλογή «Ρίζες και Χώματα», που μελοποίησε ο Γιώργος Καλογήρου.

Kallis Antounas-Voice International 2023


Related posts

The declaration prepared for common ground in Cyprus was discussed

Voice İnternational

Night-Pharmacies (13th April 2024)

Voice İnternational

Government requests technical support from YÖK

Orchid Walk takes place next Sunday

BRT

Hurricane Otis pummels Mexico’s Acapulco, cutting off famous beach resort

Reuters

13-year-old pedestrian hit by car in Lefkoşa!