Voice Cyprus News
Exclusive InterviewExclusive NewsFeatured

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής 21χρονου Κύπριου λαϊκού ποιητή


Πραγματοποιήθηκε χθες 24 Ιανουαρίου, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του 21χρονου λαϊκού ποιητή Εφραίμ Χρίστου, που φέρει τον τίτλο «Ρίζα, η καρκιά μου» στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Καλλιπόλεως. Η αίθουσα γέμισε με φίλους, συμφοιτητές και συγχωριανούς του νεαρού ποιητή, που βρέθηκαν σε ένα καλλιτεχνικό συναπάντημα σε μια κατάμεστη αίθουσα με θαυμαστές της κυπριακής παράδοσης.


Η εκδήλωσε ξεκίνησε με μουσικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ στην συνέχει ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Μενέλαος Μενελάου, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Παν. Κύπρου, Μάρκος Κατσιατής, εκ μέρους του Ομίλου Λαϊκών Ποιητών Κύπρου και Ηλίας Επιφανίου, Εκδότης.


Το βιβλίο παρουσίασε ο Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν. Κύπρου και ακολούθησαν ομιλίες του Άγγελου Σοφοκλέους, Διδάκτορα-Ερευνητή Φιλοσοφίας, όπως και του συγγραφέα του βιβλίου, Εφραίμ Χρίστου.
Μετά την ανάγνωση ποιημάτων από την ποιητική συλλογή του ιδίου, ακολούθησε σύντομο βίντεο που σκιαγραφούσε κάποιες σημαντικές στιγμές του ιδίου και μηνύματα από φίλους του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ανάμεσα σε άλλους και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης ο οποίος, μιλώντας στο Voice International, δήλωσε ότι «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Εφραίμ, όχι μόνο γιατί γράφει ποίηση, αλλά διότι καταπιάνεται με ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, πολιτικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, ιστορικά. Και αντιλαμβάνεστε για ένα νέο άνθρωπο στα 21 του χρόνια να δείχνει τέτοια ωριμότητα, τέτοιο βάθος και τέτοια ευαισθησία είναι νομίζω σπάνιο. Επίσης, αν δει κάποιος στα ποιήματα καταλαβαίνει ότι μιλούμε για ένα άριστο γνώστη της κυπριακής διαλέκτου, η οποία κυπριακή διάλεκτος έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Είναι η μόνη διάλεκτος στην οποία συντηρούνται ολόκληρες ομηρικές φράσεις και είναι ένας πλούτος που πρέπει να διαφυλαχτεί, διότι είναι κρίμα να χαθεί. Εμείς είμαστε δίπλα τέτοιες πρωτοβουλίες και μακάρι και ο Εφραίμ να συνεχίσει και άλλα παιδιά.»

Kallis Antounas-Voice International 2024


Related posts

Weather forecast (June, 7th, 2023)

STO announces cost of living for March!

FM Ertuğruloğlu “The TRNC will never agree to EU involvement in any negotiation process”

64 dead in Papua New Guinea tribal violence

AFP

Pride Parade to be held on May 17

Esila Tok reported as missing!